همه میدونیم که مسواک زدن خیلی مهم هست. با یک بررسی خیلی ساده از آدمهای 100 سال پیش که اهل مسواک زدن نبودن با آدمهایی که الان زندگی میکنن و میدونن مسواک زدن برای سلامت دهان و دندان خیلی مفید هست به این نکته پی میبریم که مسواک زدن مهمترین عامل برای سالم نگه داشتن دندونها هست. البته اگه آدم 100 سال پیش رو نمیتونید پیدا کنید مهم نیست. فقط کافی هست که برین توی چند تا روستا توی مملکت خودمون و افراد بالای 40 سال رو بررسی کنید و ببینید که اکثر اونها اکثر دندونهای خودشون رو از دست دادن. حالا این رو مقایسه کنید با یک فرد شهری که خیلی به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت میده. میبینید که اکثر آدمهای بالای 50 سال تقریبا همه دندونهاشون سر جاشون هست. البته شاید یکی دوتا از اونها کمی تعمییر شده باشن ولی تقریبا (با تقریب نسبتا خوب) همه سالم هستن.
حالا سئوال اینجاست که چرا مسواک زدن ثواب داره. اصلا ثواب چی هست؟ چرا ما همیشه در کارهامون از این کلمه برای انجام کارهای خوب استفاده میکنیم. این دقیقا یکی از کلمات کلیدی هست برای اینکه به دیگرانی که نمیفهمن گفته بشه این کار خوب رو باید انجام داد. اگه شما برای ترغیب یک نفری که دین نداره به یک کار خوب بگید که ثواب داره مطمئنا یه جور دیگه ای به شما نگاه میکنه. به این شکل که یعنی چی که ثواب داره. حالا شما بیا و بهش هی بگو که ثواب داره یعنی اینکه کار خوبی هست. اون طرف هم حتما به شما میگه میدونم که کار خوبی هست و به همین خاطر انجامش میدم ولی نمیفهمم که ثواب داره یعنی چه. منتها در دین ما سعی شده که همواره با آدمها طوری برخورد کنن که طرف نمیفهمه و باید از این طریق بهش حالی کرد که این کار خوبه. یک فرد عامی ثواب رو میفهمه ولی دلیل انجام این کار رو شاید نفهمه. ولی بر عکس یک فرد دانا دلیل انجام این کار خوب رو میفهمه ولی هیچ حسی از مفهوم ثواب نداره.
مسواک زدن هم از این جور چیزها هست. برای اینکه افراد رو ترغیب کنیم به انجام این کار بهشون میگیم که ثواب داره. ولی سعی نمیکنیم که به اون بفهمونیم که این کار مفید هست و باعث میشه طول عمر دندونها به نسبت خیلی زیادی بالاتر بره. حتی جریان ثواب داشتن مسواک زدن اونقدر مهم شده که میگن هر وقت وضو میگیرید ثواب داره که مسواک هم بزنید. حالا دو نکته جالب هست. یکی تعداد زمانهایی که ما (مسلمونهای شیعه) وضو میگیریم هست (تقریبا 3 بار در روز و اون هم در صبح و ظهر و شب) و دیگری اینکه آیا قبل از وضو مسواک بزنیم ثواب داره یا بعد از اون. چرا اصلا ثواب این مسواک زدن با وضو گرفتن عجین شده؟
دلیل این مسئله کاملا پیداست. به تعداد دفعات وضو گرفتن و همچنین زمانهای وضو گرفتن وقتی نگاه کنیم میبینیم که زمانهای پیشنهادی برای مسواک زدن دقیقا مواقعی هستن که با معلومات فعلی ما مواقع مناسب برای مسواک زدن هستن. این یعنی اینکه اگه موقع وضو گرفتن مسواک هم بزنیم ثواب داره. و دوباره رسیدیم به بحث شیرین ثواب که نیاز هست یک بار بطور مفصل در این زمینه بنویسم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر